Hoppa till huvudinnehåll
Aktivt val

Aktuellt på Privatmarknad

Stort fokus på månadssparande under 2020 – med bra utveckling

Trots, eller kanske i vissa fall tack vare, förutsättningarna under 2020 är det väldigt många av våra fonder som för helåret utvecklats riktigt starkt. Precis som alltid under olika former av oro och osäkerhet tenderar vi som grupp att ”lägga i ladorna” lite extra för framtiden. Det har våra kunder verkligen anammat under 2020 – och också fått bra avkastning på. Det samlade månadssparandet hos våra kunder har ökat rejält under året och många var också snabba att växla upp sitt regelbundna sparande när börserna svajade som mest under våren. Det gav en rejäl skjuts uppåt både i slutet av 2020 och in i 2021.

 

I början av 2021 har nu också våra fonder hos bl.a. Swedbank Robur hållbarhetsklassificerats enligt nya regelverk. Därmed finns än större möjlighet att både väga in möjligheten till god avkastning och ett aktivt ställningstagande med inriktning på hållbarhet. Detta naturligtvis oavsett om man månadssparar eller gör andra omplaceringar.

 

Några exempel på  riktigt framgångsrika, och bland våra kunder populära, fonder och deras absolutavkastning 2020:

 

 

Ny Teknik A

+ 84.59%

Småbolagsfond Sverige A

+ 44,67%

Technology A 

+ 36,21%

Kapitalinvest + 23,20%

 

För komplett lista, se www.swedbankrobur.se och fondlistan där. 

Kvinna lägger pengar i spargris

Digital rådgivning – ett nytt inslag i vår vardag

Det är mycket som sedan pandemin började har påverkat vår vardag, inte minst har våra beteenden förändrats på ganska många sätt. Från vårt perspektiv på banken har det blivit ett ytterligare fokus och efterfrågan på våra digitala tjänster, inte minst möjligheten att genomföra rådgivning via de digitala verktygen Teams eller Skype.

 

Från att i början av förra året knappt ha haft den typen av möten alls genomförs sådana rådgivningar nu dagligen av våra rådgivare. Med kombinationen Mobilt BankID och Teams/Skype kan vi nu genomföra kundrådgivningar med både våra lokala kunder, såväl som kunder som bor på helt andra håll än i vårt geografiska närområde. 

Händer som skriver på en dator