Hoppa till huvudinnehåll
Aktivt val

Vi har bestämt oss!

Ja, så är det. Vi, personal och styrelse, har suttit ner och pratat om varför vi känner så starkt för Sölvesborg-Mjällby Sparbank. Allt bottnar i bygden som vi så starkt känner för. Vi säger att vi gör det med ”hjärtat i bygden”. Vad innebär då det? Jo, det handlar om alla människorna som trivs och utvecklas i vackra Sölvesborg. Få av landets kommuner har så fina möjligheter som vi har med vårt havsnära läge. De ger förutsättningar för att trivas och utvecklas i. 

Stränderna ligger på pärlband längs kusten. Med start i Pukavik via Listerlandet in i Sölvesborg och ut till Valje, svårslaget. På sommaren är stränderna fyllda till brädden av tillresta från hela inlandet. De som inte uppskattar stränderna kanske tar en promenad i något av alla fina naturreservat, kanhända en tur ut till bönsäcken på Hanö, även det svårslaget.

 

Allt detta och mycket mer ger Sölvesborg attraktionskraft. Tillresande bor på hotell, äter på restaurang, går på festival eller ser allsvensk fotboll på Sveriges mest pittoreska fotbollsarena. Sölvesborgarna ger service i världsklass och arbetstillfällen för oss alla.  

 

Det finns risk för att våra barn och barnbarn inte får möjlighet att uppleva allt det som vi är så stolta över. En tanke som gör ont och är svår att ta in. Den kanske kan viftas bort och tros vara överdrivet, men tänk om det inte är så? Vår stolthet för Sölvesborg gör att vi vill vara med och påverka.

 

Vi har därför bestämt oss för att ta ut en ny färdriktning för Sölvesborg-Mjällby Sparbank. Vi vill gå i täten för ett ansvarstagande kring det som gör Sölvesborg unikt. Vår ambition är att våra barn och barnbarn skall få uppleva härliga somrar på Sandvikens strand, strosa på gångbanan mellan Hällevik och Hanöhus, sommargrilla på Listershuvud eller varför inte cykla genom bokskogen på Ryssberget under våren.

 

Vi kommer att involvera våra kunder och göra det under devisen ”tillsammans ställer vi om”. Som huvudman i Sparbanken är du en viktig ambassadör för oss. Vi hoppas oss att du även blir en ambassadör för det viktiga arbete som nu ligger framför oss.

 

I vår kommer vi att starta resan som kommer att bli härligt lång, rolig, intressant och spännande.

 

Häng med!

 

Hälsar

Stefan Ohlson

Verkställande Direktör

Stefan Ohlson, VD Sölvesborg-Mjällby Sparbank