Hoppa till huvudinnehåll
Aktivt val

Välkommen till årets första nyhetsbrev för Sparbankens huvudmän

Utanför fönstret strålar solen, vitsipporna har börjat titta fram, Mjällby AIF ligger i startgroparna för att möta hemmapubliken ännu en säsong i den svenska fotbollens finrum. Svårt att inte må bra med denna inramning. 

Tyvärr infinner sig inte den riktigt ”goa känslan”. Vi har ett otäckt krig alldeles för nära inpå vår vardag. På Sparbanken känner vi av det på olika sätt, inte minst för att ett av våra viktigaste samtalsämnen med våra kunder är i gungning, nämligen räntan. Den påverkar våra kunder som har tagit lån för att kunna leva och bo här i Sölvesborg. Därtill har priset på vår frihet att ta oss från A till B, priset på bensin stigit till historiskt höga nivåer. Detta och mycket annat gör att vår ekonomiska vardag just nu ser annorlunda ut. Något som vi alla blir varse varje dag och pratar med våra kunder om.

 

Det är dock viktigt att fortsätta göra det som vi gjorde innan kriget kom. Investera, tro på framtiden, utbilda oss och framförallt vara nyfikna på framtiden.

 

Vi tillbringar våra dagar i en miljö som är unik. I Sölvesborg finns mervärden som inte finns på andra platser i landet. Havet, skogarna, stigarna, backarna, närheten och alla härliga människor. Mitt i allt detta vill vi vara en motor för framtidstro och utveckling. På Sparbanken jobbar vi just nu med många spännande projekt. Det handlar om vårt sätt att bidra till en hållbar utveckling, vårt sätt att möta våra kunder men framförallt förbereda oss för det som förväntas av oss i framtiden.

 

Om några veckor möts vi för Sparbanksstämman 2022. Vi kommer då att lägga 2021 till handlingarna och vi kan göra det med stolthet. Vår verksamhet har under 2021 gått riktigt bra. Vi får nya kunder till banken och växer i vår affär. De flesta av våra kunder mår ”ekonomiskt bra” och har klarat sig igenom pandemin på ett OK sätt. Vi ser att Blekinge i allmänhet och Sölvesborg i synnerhet har klarat sig riktigt bra. Vår fina miljö gör att man bosätter sig här eller lägger del av sin semester här. Vi som redan bor här hemestrar i större omfattning än tidigare. Det innebär att våra företagare får mer att göra och kan anställa fler personer i sina verksamheter. Allt sammantaget gör att Sölvesborgs kommun fortsätter att utvecklas på ett bra sätt.

 

I all förändring som sker ser vi tydliga mönster i hur våra kunder väljer att möta oss. De tillfällen som våra kunder väljer att komma till banken för att ta ut och sätta in pengar blir färre och färre. Våra kunder kommer till oss av helt andra skäl. Då trenden är så tydlig behöver vi göra justeringar för att möta på våra kunders verkliga behov. Detta och mycket annat kan du läsa vidare om i detta nyhetsbrev.

 

Önskar dig som huvudman i Sölvesborg-Mjällby Sparbank trevlig läsning.

 

Hälsar,

Stefan Ohlson, VD Sölvesborg-Mjällby Sparbank

Stefan Ohlson, VD Sölvesborg-Mjällby Sparbank