Hoppa till huvudinnehåll
Aktivt val

Välkommen till årets första nyhetsbrev för Sparbankens huvudmän

Äntligen börjar man känna att våren är i antågande. Ljust när man åker till jobbet, oftast ljust när man åker hem, koltrasten har gett sig till känna och framför allt är traktens bönder ute och plöjer åker inför vårsådden. Alla vårtecken som man blir glad av och känner att bra tider är på väg.

Just nu är det än viktigare att hitta de där ljusglimtarna som skapar ”gokänsla”, det finns så mycket annat i vår omvärld som skapar oro och funderingar. Räntor, elkostnader och inte minst matvarukostnader som har rusat i väg det sista året, detta då inflationen återvänt till vår vardag.


Vi är några som vet vad inflation innebär och vad den ställer till med. Jag minns väl början på 90-talet då jag i en rådgivning förstod att kunden var mycket bekymrad över sina höga kostnader. Minns så väl när kunden sa att då räntan kommer under 10% binder jag så långt det går. Det blev 10 år. För ett år sedan var räntan ca 2% idag är den ca 5% och på väg vidare uppåt.

Stefan Ohlson, VD på Sparbanken, står på Tocken med havet i bakgrunden.

I denna miljö försöker vi guida våra kunder i hur de bör och kan göra. I stort sett alla behöver förändra sitt köpbeteende och göra nya prioriteringar. Den årliga utlandsresan kanske får bli vartannat år. De tre tv-abonnemangen kanske måste bli två. Dagshandlingen kanske får ske genomtänkt i en veckohandling. Luftvärmepumpen som man pratat så länge om måste kanske bli verklighet. Ja, det finns många sätt att möta framtiden på. Var och en måste finna sin väg och sina prioriteringar.


Mitt i allt det som ständigt sker försöker vi utveckla Sparbanken på ett sätt som uppskattas av våra kunder och blivande kunder. Vi gör många riktigt bra saker som gör det bra att bo och leva i Sölvesborgs kommun.


I det här nyhetsbrevet berättar vi om en del av dessa saker. Långt ifrån alla men de som vi ser som viktigaste just nu.


Du som är huvudman har ett viktigt uppdrag, att vara med och påverka hur bankens verksamhet strategiskt skall drivas. Du gör det ytterst genom att vara med och välja de personer som skall sitta i Sparbankens styrelse. Detta gör du tillsammans med 31 andra huvudmän på den årliga Sparbanksstämma som i år sker den 20 april. Inbjudan kommer.


Önskar dig som huvudman i Sölvesborg-Mjällby Sparbank trevlig läsning.


Hälsar
Stefan