Hoppa till huvudinnehåll
Aktivt val

Aktuellt på Privatmarknad

Vi har under året försökt skapa och arbeta fram mervärden för våra kunder där helhetperspektivet är i fokus. Det har resulterat i ett nytt arbetssätt kopplat till boendeaffären och i vårt samarbete kring juridik. 

Boendekollen - mer än bara bolån

För de allra flesta hushåll är boendeaffären en av de största affärer man gör, och får på olika sätt stor inverkan på hushållsekonomin under lång tid. Under hösten kommer vi successivt utveckla och strukturera vårt arbetssätt kring boende- och bolåneaffären till att bli lite mer heltäckande.

 

Det första man förknippar med boendeaffären är ofta lån, räntor och amortering vilket naturligtvis är viktiga detaljer och tätt förknippat med bank. Tyvärr tänker man kanske inte till lika mycket kring frågeställningar som:

 

  • Vad händer med hushållsekonomin om någon av inkomsttagarna blir sjuk, arbetslös eller t.o.m. avlider?
  • Vad finns att tänka på kring det juridiska när familjebilden förändras?
  • Hur kan vi göra hushållet redo för de oförutsedda utgifterna? 

 

Vi samlar ihop ovanstående, och ytterligare en del annat, under ett gemensamt begrepp: Boendekollen – mer än bara bolån.

 

Läs mer om Boendekollen här

Utökat erbjudande på det juridiska området

Sedan tidigare har vi samarbetat med Familjens Jurist kring framförallt ärenden inom det familjejuridiska området. Då har det främst handlat om fysiska möten med jurist på plats i banken.

 

Från och med sommaren har vi nu kompletterat med ytterligare en samarbetspartner på det juridiska området – Lexly. Därmed är det möjligt att inom flera juridiska områden att som kund välja om man vill träffa en jurist på plats rent fysiskt, sitta hemma och kommunicera med jurist via datorn, eller t.o.m. fixa sina juridiska handlingar själv, helt digitalt.

 

Vet man inte vilka juridiska behov man själv (eller hushållet) faktiskt har så är det ofta en bra början att identifiera det. Detta  gör man helt kostnadsfritt genom Familjens Jurist’s Livsbesiktning eller Lexly’s Behovsanalys. Dessa verktyg är helt kostnadsfritt för våra kunder.

 

Läs mer om våra juridiska tjänster