Hoppa till huvudinnehåll
Aktivt val

Aktuellt på Privatmarknad

Våra kunder är uthålliga med sitt månadssparande i fonder

Planta växer ur en burk med mynt.

Våra kunder är uthålliga med sitt månadssparande i fonder och får bra värdeutveckling tack vare det.

 

2021 har hittills varit ett fantastiskt år för de allra flesta fondsparare, även om det svajat lite mer under framförallt september månad. Det finns en del moln på ”fondhimlen” även framöver som kan definieras som bl.a. inflationsförväntningar och minskade finansiella stimulanser.

 

För den som är långsiktig i sitt sparande, och fyller på med ett regelbundet månadssparande, är det fortsatt goda förutsättningar framöver. Det är precis så väldigt många av våra kunder hos oss gör. Trenden att månadsspara i just fonder har varit väldigt positiv i flera år, och när vi inom kort summerar 2021 tyder mycket på att det bara senaste året ligger på en ökningstakt omkring 25%.

 

En trend de senaste åren, och inte minst nu under hösten, är att alltmer fokus ligger på sparande i hållbara fonder. Vårt fondutbud via Swedbank Robur är på totalen väldigt väl positionerat hållbarhetsmässigt, genom att alla fonderna är anpassade till Policyn för ansvarsfulla investeringar. Våra två fonder i högsta hållbarhetsklassen (artikel 9), Global Impact och Climate Impact, röner successivt allt större intresse från våra sparare även lokalt hos oss, inte minst när det gäller sparande till barn och barnbarn.

 

För mer info om våra fonder och hållbarhet - se gärna denna länk:

Hållbara fonder – gröna fonder för framtiden

Kostnadsfritt erbjudande från Lexly, en av våra juridiska samarbetspartners

När vi pratar ekonomi med våra kunder är det väldigt vanligt att det också berör olika former av juridiska aspekter. Det är också vanligt att man som kund direkt vänder sig till banken i just juridiska frågor, som man behöver hjälp med eller råd kring.

 

Just det juridiska området är ett typexempel på område där det allra mesta är så mycket enklare att hantera genom att vara så förutseende som möjligt och att man verkligen tänkt till hur man vill att saker och ting ska bli.

 

Just nu erbjuder Lexly våra kunder att kostnadsfritt upprätta en Framtidsfullmark online. 

 

För att ta del av både erbjudandet om kostnadsfri Framtidsfullmakt, ta del av Lexly’s övriga erbjudande om tjänster eller anmäla dig till att regelbundet få ta del av deras Nyhetsbrev, se gärna denna länk:

Sölvesborg-Mjällby Sparbank (lexly.se)

Person får juridisk rådgivning i mobilen.