Hoppa till huvudinnehåll
Aktivt val

Hösten är här, en riktigt fin tid!

Det är kanske inte alla som delar rubriksättningen i det här numret. Men bara inställningen i att försöka tänka precis så gör att man upptäcker allt det fina som finns runt omkring. En natur fylld av färgprakt, en luft som är hög och klar och inte minst alla lampor som börjar tändas framåt kvällskvisten, trivsamt!

På banken jobbar vi träget vidare med vår fastställda strategi. I den ryms allt det som är viktigt för att nå framgång i det som vi gör. I vår strategi ligger kundnöjdhet som ett tungt ankare. Det är för våra kunders bästa som vi varje dag går till jobbet och förverkligar aktiviteter som skapar kundnöjdhet. Vi har sen innan sommaren frågat kunder som möter oss i rådgivning vad de tycker om oss. Så här en bit in på hösten ser vi att det sammanfattande värdet som kallas NPS ligger stabilt över 50. Ett värde som vi är mycket stolta över. När vi jämför oss med landets övriga Sparbanker ser vi att vårt värde vecka efter vecka ligger en bra bit över snittet för Sparbankerna. För mig visar det att vi gör bra saker när vi möter våra kunder. Vårt mål är att fler kunder får möjlighet att möta oss och uppleva det som många vittnar om i undersökningen.

 

I vårt Sparbanks DNA ligger en tydlig ambition i att göra skillnad för kommunens föreningsliv. I ett fungerande samhälle är föreningslivet en viktig kugge för att det skall vara bra att bo och verka där. Vi vill finnas där ungdomar får utvecklas, där olika kulturella inslag ges utrymme men också där elitsatsningar ges plats. När detta skrivs är vi många som stolt följer Mjällby AIF´s resa genom årets allsvenska. Första halvan av serien var vi många som ”hoppades”, idag några månader senare med en islossning av målgörandet mot Elfsborg och en heroisk seger mot topplaget Malmö FF är det mer stolthet än hopp som är känslan. Serien är inte på något sätt över men en fortsättning av det som vi upplevt de senaste matcherna ger framtidstro. 

 

Vi fortsätter att flytta fram våra positioner i vårt hållbarhetsarbete. Vi berättade om det i vårens nyhetsbrev och ni kan även läsa om våra hållbarhetsinsatser i det här brevet. Unikiteten som finns i Sölvesborg vill vi vara med och värna. Jag har haft förmånen att få jobba på många platser i södra Sverige, det finns ingen som slår Sölvesborg. Mycket av den känslan sitter i vår natur och närmiljö som är lätt att ta för given. Där kommer vi att vara med och bidra så att den bevaras till våra kommande generationer.

 

Vi vill och kommer att utveckla oss in i framtiden. För att göra det på bästa sätt behöver vi inputs från de som står oss nära och är våra ambassadörer – ni våra huvudmän! Dra Er inte för att kontakt mig eller någon annan i banken för att framföra Era synpunkter. Det som är bra med Sparbanken vill vi att ni berättar för så många som möjligt, det som är mindre bra vill vi att ni berättar för oss så att vi kan rätta till!

 

Önskar Er alla en fantastiskt fin höst!

 

Med vänlig hälsning

Stefan Ohlson

Verkställande Direktör

Stefan Ohlson, VD Sölvesborg-Mjällby Sparbank