Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S
Ett hus vid havet

Låna

De flesta av oss lånar pengar en eller flera gånger i livet. Det kan vara köp av första bilen, renovering av lägenheten eller köp av bostad. Kanske händer något oförutsett som gör att du behöver låna pengar. Nedan får du några exempel på vilka olika lånealternativ Sölvesborg-Mjällby Sparbank erbjuder. Kontakta gärna något av våra bankkontor för mer information angående lån och räntor.

Lån till bostad

Vad krävs för att få låna?

När du ansöker om lån hos oss gör vi en bedömning av din betalingsförmåga utifrån uppgifterna i din låneansökan. Vi tar också en kreditupplysning och kontrollerar att du inte har några betalningsanmärkningar. Till sist gör vi en bedömning av bostadens värde, så att vi kan godkänna den som säkerhet. Du kan låna upp till 85% av marknadsvärdet av den bostad du vill låna till.

Amortering

Finansinspektionen har fastslagit att nya bostadslån ska amorteras enl följande from 1 juni 2016

- belåningsgrad över 70 % ska amorteras med minst 2 % av den totala skulden varje år
- belåningsgrad mellan 50-70 % ska amorteras med minst 1 % av den totala skulden varje år

Vi rekommenderar alla kunder att så snabbt som möjligt amortera ner till 50% av bostadens värde och därefter fortsätta amortera. Din fördelning på amortering och sparande anpassas efter din unika situation och framtida planer.

Läs mer om finansinspektionens krav

Orosmoln. Räntan upp eller ner?

Oro finns överallt. Det gäller att hitta lösningar som gör att man kan slappna av och må bra i vardagen. Oroar du dig exempelvis för att den rörliga räntan ska stiga? Tror du att räntan går ner om du väljer fast ränta? Nu behöver du inte oroa dig längre. Vi har lösningen.

Läs om Sölvesborgslånet

Lån till bil, båt, m.m.

Vi kan hjälpa dig med förmånliga lån till båtar, husvagnar/husbilar, mc, snöskotrar och släpvagnar.

Kontakta något av våra kontor i Sölvesborg eller Mjällby för ytterligare information. 

PrivatlånDirekt

Drömmer du om ett nytt kök? Eller kanske en ny tv, video, hemdator, vitvaror eller möbler? Kanske för att lösa andra dyrare lån. I så fall kan du ansöka om ett PrivatlånDirekt hos oss. Det går snabbt och enkelt att ansöka om och du kan använda det som du vill.

Läs mer om PrivatlånDirekt

Medlemslån

Är du medlem i facket kan du låna pengar förmånligt genom ett Medlemslån.

Läs mer om medlemslånet

Lånekalkyl

Här kan du räkna på lånet innan du kommer in på banken och gör en ansökan.
Observera att länken går till Swedbanks lånasida. Sölvesborg-Mjällby Sparbank samarbetar med Swedbank när det gäller vissa tjänster, det kan däremot skilja på pris och villkor.

Gör en lånekalkyl

Stäng Skriv ut