Hoppa till textinnehållet

Sparbankshjälpen

Coronaviruset drabbar även vår region och för att stötta lokala företag och föreningar erbjuder Sölvesborg-Mjällby Sparbank nu det vi kallar Sparbankshjälpen. Företag i Sölvesborgs kommun erbjuds kostnadsfri rådgivning och föreningar som förlorat intäkter kan få ekonomisk hjälp.

Företag

Är du företagare och behöver kvalificerad rådgivning inom affärsutveckling? Då har du möjlighet att boka 2 timmars kostnadsfri rådgivning inom ekonomi och affärsutveckling. Vi har tagit hjälp av Lars Persson som har gedigen erfarenhet av företagsrådgivning och ekonomi. Rådgivningen är alltså helt kostnadsfri för dig och ditt företag och bekostas av banken.

Boka rådgivning med Lars Persson

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort.

Föreningar

Föreningar som förlorat intäkter till följd av coronaviruset och som kan visa detta kan ansöka om ekonomiskt stöd.

Föreningar som vill göra en samhällsinsats kopplat till coronaviruset kan också ansöka om ekonomiskt stöd för faktiska kostnader. Kostnaderna ska i efterhand redovisas och styrkas, i annat fall blir föreningen återbetalningsskyldig.

Föreningen måste ha ett konto i Sölvesborg-Mjällby Sparbank för att kunna ta del av ekonomiskt stöd i någon form.

Ansök om ekonomiskt stöd som förening

Tänk på:

  1. När er insats för samhället är avslutad ska ni redovisa för oss hur pengarna ni fick använts. Var därför noggranna med att bokföra kostnader och intäkter redan från början. Redovisningen till oss ska vara skriftlig med verifikationer på kostnader.

  2. Sparbankshjälpen lämnar inte bidrag till föreningens löpande drift eller verksamhet som enligt lagen finansieras av stat, kommun eller landsting/region. Bidrag lämnas inte heller till verksamheter eller projekt med enskilt vinstintresse. Sparbankshjälpen lämnar inte bidrag till religiösa eller politiska ändamål.

  3. Våra beslut kan inte överklagas och vi motiverar inte våra beslut. 

  4. Vi kommer löpande att berätta om vilka föreningar som får stöd via Sparbankshjälpen, framför allt i sociala medier men också i annan marknadskommunikation. I samband med att ni skickar in ansökan lämnas samtycke till att sådan publicering får ske.

  5. Vi vill kunna hjälpa så många föreningar som möjligt. Om ni har en idé på hur föreningen kan göra en insats för samhället just nu, tänk igenom den noga och kolla hur engagemanget ser ut i föreningen innan ni kommer in med en ansökan om finansiering. Varje ansökan innebär en hel del administration.

Lars Persson

Erfarenhet:

Jag har jobbat med rådgivning och konsultation i över 30 års tid. Jag har träffat en mängd företagare och har verkligen inspirerats och motiverats av att kunna hjälpa och stötta dem i sin verksamhet. Idag är jag själv egen företagare och erbjuder konsultuppdrag. Jag har också diverse styrelse- och ledningsgruppsuppdrag. Jag har också varit VD för 1826 försäkra i Kristianstad fram till 2017.

 

Vad kan jag göra för dig som företagare:

Jag vill kunna bidra med en objektiv bedömning av ditt företag och jag vill ge dig konkreta tips och råd som kan effektivisera din verksamhet.

Lars Persson

Frågor och svar

Läs igenom Frågor och svar innan du ansöker från Sparbankshjälpen. Här finns mer information om hur det fungerar.