Meny
Två händer håller en planta.

Vårt hjärta bankar för bygden. Vi vill ta ansvar för vår verksamhets påverkan på samhället samtidigt som vi vill vara en förebild för andra. Vi tror på att vi tillsammans gör Sölvesborg till bättre plats att bo, verka och leva i. Tillsammans ställer vi om.

Globala målen

Sölvesborg-Mjällby Sparbank har identifierat tre globala mål som ligger banken extra varmt om hjärtat. Vi kommer att arbeta för alla de globala målen framöver med speciellt fokus på dessa tre.

En Ipad filmar en paneldiskussion i Almedalen

Sölvesborg-Mjällby Sparbank i Almedalen

Torsdagen den 29 juni arrangerade vi tillsammans med Sparbankernas Riksförbund ett seminarium i Almedalen som handlade om Östersjön och aktuella hållbarhetsfrågor. Det är bankens arbete tillsammans med Expedition Rädda Östersjön och de goda insatser som görs i Sölvesborg som står i fokus.

Briggen Tre Kroner seglar in mot Sölvesborg

Ett hav av möjligheter

Tillsammans med Expedition Rädda Östersjön och Briggen Tre Kronor samarbetar vi för att verkligen göra skillnad i Östersjöfrågan.

Gänget som jobbar med torskreven sitter tillsammans i en båt.

Förening etablerar artificiella torskrev

Den nystartade föreningen Hanö torskrevsförening har inlett ett projekt med mål att etablera artificiella torskrev utanför Hanö i Sölvesborg. Initiativtagare är entreprenörerna Hampus Södergren från Hanö Dyk & Ribcharter samt Hannes Kindeberg som driver restaurangen Fisky Business och Hanö vandrarhem. 

Solceller monterade på ett hustak.

Hållbara investeringar

Funderar du på att investera i solceller? Vi erbjuder Sollån med en rörlig ränta på 6,15 procent!

Stefan står vid en fiskebod på Tocken

Vi har undertecknat FN:s principer för ansvarsfull bankverksamhet

Vi är stolta och glada över att kunna berätta att vi undertecknat FN:s principer för ansvarsfull bankverksamhet. Det innebär att vi åtar oss att jobba för att stärka vår positiva påverkan och samtidigt minska den negativa påverkan som vår verksamhet och dess produkter och tjänster kan ha på samhälle och miljö. 

Robur Climate Impact - med klimatet i fokus

Visste du att placeringen av dina sparpengar kan göra skillnad för klimatet? Climate Impact investerar i bolag som erbjuder teknologier för klimatomställning.

Transferfonderna i linje med Parisavtalet

Swedbank Robur förvaltar nu även aktiekapitalet i Transferfonderna i linje med Parisavtalet. Det innebär att fonderna investerar i bolag som bidrar till att begränsa den globala uppvärmningen genom att minska utsläppen av växthusgaser.

Ribbåt med elever från Furulundsskolan på väg in i Nogersunds hamn

Temadag Rädda Östersjön gjorde succé bland eleverna på Furulundsskolan

Engagemanget var stort bland Furulundsskolans elever när de  hade temadag för projekt Rädda Östersjön i Nogersund. Allt från föreläsning, sopplockning och guidad tur på havet stod på schemat. Att komma ut i samhället och få kunskap och arbeta för havets mående var lärorikt. 

Tre barn står ute en fin sommardag och blåser såpbubblor

Hållbara fonder

Har du gjort några hållbara val när det gäller ditt fondsparande? Vi erbjuder många fonder som tar hänsyn till hållbarhetsfrågor. Vi guidar dig gärna för att komma igång med ett hållbart sparande.

Leende kvinna sätter i laddkabeln till sin elbil

Grönt billån

Vi vill uppmuntra dig att skaffa en bil med ett mer begränsat utsläpp. Därför får du, som kund, en lägre ränta när du lånar till en miljövänligare bil som uppfyller våra kriterier.

Natur och Miljöboken

Natur & Miljöboken

Vi har valt att medverka till utgivningen av Natur & Miljöboken - ett samhällsprojekt där tonvikten ligger på att tidigt lära för en hållbar utveckling.

Projektet riktar sig till barn i 10-12 års ålder.

Oscar står framför bankens biogasbil vid en tankstation.

Nu kör vi bankbilen på den "bruna påsen"

Vi har tagit ännu ett steg framåt i våra ambitioner kring hållbarhet. Ett tydligt och viktigt sådant. Vår ”bankbil” som vi använder när vi åker till kunder, utbildningar eller när vi ordnar egna event är nu utbyt mot en biogasbil.

Kristian och Tobias sitter i en golfbil

Golfklubbens hållbarhetsarbete | Sölvesborg-Mjällby Sparbank

Vi möter Kristian Olsson och Tobias Johansson på Sölvesborgs Golfklubb – två eldsjälar som berättar om klubbens fokus på hållbarhet.

- Just nu fokuserar vi på vad vi kan bidra med till nästa generation. Vi vill dra vårt strå till stacken, säger Kristian Olsson.

Patrik och Andreas står vid biogaspumpen

Gasa smart mot en fossilfri framtid

Listermacken satsar på biogas. Vi möter Patrik Johansson och pratar om hans stora satsning på en ny biogasanläggning för att erbjuda ytterligare service till drivmedelskunder som gjort ett hållbart bilval. 

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete