Meny

Tillsammans städar vi stränder och smultronställen

Härliga och lata sommardagar på stranden börjar närma sig med stormsteg. Låt oss tillsammans göra ett krafttag för att undvika skräp i sanden mellan tårna i sommar. På lördagen 27/5 sluter vi samman och städar skräp på kommunens stränder och smultronställen.

Stranden i Hällevik

Utanför Rektangeln* arrangerar lördagen 27 maj en strandstädning för föreningar såväl som privatpersoner, där vi ska göra våra vackra stränder och smultronställen i Sölvesborg rena, fina och redo för sommarens alla varma och härliga dagar. Som tack kommer alla strandstädare att tilldelas en matchbiljett och grillad korv vid den allsvenska matchen mellan Mjällby AIF-Halmstad som spelas kl. 15.00 på Strandvallen samma dag.


Städningen ska utföras mellan kl. 11.00-13.00 på den plats som ni blir tilldelade. Efter utförd städning samlas vi på gröningen bakom Matöppet i Hällevik. Här slänger ni det insamlade avfallet i en container och mottar era matchbiljetter, som tack för det utförda arbetet.


Avfallspåsar att samla skräp i finns från och med måndagen 22/5 att hämta ut på Strandvallen, Sölvesborg-Mjällby Sparbanks båda kontor och på Medborgarkontoret i Sölvesborg. Det går även utmärkt att hämta avfallspåsar från kl. 10.30 lördagen den 27/5 på uppsamligsplatsen i Hällevik.

Fyll i formuläret nedan för att anmäla din förening, kompisgänget eller familjen till strandstädningen. Sista anmälningsdagen är 24/5. Vi kommer att återkoppla med den plats som ni får tilldelad till er på fredagen 26/5. Om ni har ett särskilt smultronställe där ni önskar att städa, så går det bra att ange det i anmälningsformuläret. 


Bakom strandstädningen står Utanför Rektangeln, som består av Mjällby AIF, Sölvesborg-Mjällby Sparbank och Sölvesborgs Kommun, i samarbete med Blekinge Arkipelag och VMAB.

Tillsammans gör vi skillnad och sommarens strandhäng ännu bättre!

En man plockar upp en petflaska från stranden.

* Utanför Rektangeln är samlingsnamnet på de projekt som Mjällby AIF tillsammans med Sölvesborg-Mjällby Sparbank och Sölvesborgs Kommun utför för att förbättra samhället vi verkar i, utanför fotbollsplanen. Genom olika projekt som primärt riktar sig mot målgrupperna ungdomar, seniorer och personer med funktionsvariation vill vi sprida en känsla av gemenskap och glädje.
Läs mer om Utanför Rektangeln