Meny

Hållbarhet på Sölvesborg-Mjällby Sparbank

Vårt hjärta bankar för bygden. Vi vill ta ansvar för vår verksamhets påverkan på samhället samtidigt som vi vill vara en förebild för andra. Vi tror på att vi tillsammans gör Sölvesborg till bättre plats att bo, verka och leva i. Tillsammans ställer vi om.

Drönarbild över Briggen Tre Kronor som seglar mot Sölvesborg i strålande solsken

Upptäck Våra Hållbara Produkter

Följ med oss på resan mot en grönare framtid. Utforska vårt utbud av hållbara produkter som kombinerar innovation med miljöansvar. Lär dig mer om hur varje val bidrar till en bättre planet.

Stefan står vid en fiskebod på Tocken

Vi har undertecknat FN:s principer för ansvarsfull bankverksamhet

Vi är stolta och glada över att kunna berätta att vi undertecknat FN:s principer för ansvarsfull bankverksamhet. Det innebär att vi åtar oss att jobba för att stärka vår positiva påverkan och samtidigt minska den negativa påverkan som vår verksamhet och dess produkter och tjänster kan ha på samhälle och miljö. 

Globala målen

Sölvesborg-Mjällby Sparbank har identifierat tre globala mål som ligger banken extra varmt om hjärtat. Vi kommer att arbeta för alla de globala målen framöver med speciellt fokus på dessa tre.

Vi samarbetar med Expedition Rädda Östersjön och Östersjökontraktet

Sölvesborg och Listers långsträckta landgräns mot Östersjön har varit en avgörande faktor för vår bygd genom alla decennier. Därför har vi valt att samarbeta med Expedition Rädda Östersjön och deras ”Östersjökontrakt” - för att verkligen göra skillnad och bidra till ett friskare hav.

Natur och Miljöboken

Natur & Miljöboken

Vi har valt att medverka till utgivningen av Natur & Miljöboken - ett samhällsprojekt där tonvikten ligger på att tidigt lära för en hållbar utveckling.

Projektet riktar sig till barn i 10-12 års ålder.

Oscar står framför bankens biogasbil vid en tankstation.

Nu kör vi bankbilen på den "bruna påsen"

Vi har tagit ännu ett steg framåt i våra ambitioner kring hållbarhet. Ett tydligt och viktigt sådant. Vår ”bankbil” som vi använder när vi åker till kunder, utbildningar eller när vi ordnar egna event är nu utbyt mot en biogasbil.

Ribbåt med elever från Furulundsskolan på väg in i Nogersunds hamn

Temadag Rädda Östersjön gjorde succé bland eleverna på Furulundsskolan

Engagemanget var stort bland Furulundsskolans elever när de  hade temadag för projekt Rädda Östersjön i Nogersund. Allt från föreläsning, sopplockning och guidad tur på havet stod på schemat. Att komma ut i samhället och få kunskap och arbeta för havets mående var lärorikt. 

Kristian och Tobias sitter i en golfbil

Golfklubbens hållbarhetsarbete | Sölvesborg-Mjällby Sparbank

Vi möter Kristian Olsson och Tobias Johansson på Sölvesborgs Golfklubb – två eldsjälar som berättar om klubbens fokus på hållbarhet.

- Just nu fokuserar vi på vad vi kan bidra med till nästa generation. Vi vill dra vårt strå till stacken, säger Kristian Olsson.

Patrik och Andreas står vid biogaspumpen

Gasa smart mot en fossilfri framtid

Listermacken satsar på biogas. Vi möter Patrik Johansson och pratar om hans stora satsning på en ny biogasanläggning för att erbjuda ytterligare service till drivmedelskunder som gjort ett hållbart bilval. 

Fordon för företag

Leasa med grön billeasing

Vill du skaffa elfordon eller hybridbil? Vår gröna billeasing gäller för bilar med låga koldioxidutsläpp. Leasa mer miljövänligt.

AutoPlan vagnpark

AutoPlan är för er med minst 10 bilar i er vagnpark. Få hjälp med förarsupport, trading, försäljning av bilar och administration.