Meny

Mjällby AIF:s matcher visas på kommunens äldreboenden

Spelare i Mjällby AIF firar ett mål på fotbollsplanen

Mjällby AIF har 2021 satsat stort på sitt samhällsengagemang genom projektet Utanför Rektangeln. Projektet består utav många olika delar som tillsammans ska bidra till ett bättre samhälle. Sölvesborg-Mjällby Sparbank är både att glada och stolta över att vara med och driva detta prjekt tillsammans med föreningen och Sölvesborgs kommun.

Forskning visar att ensamheten ökar bland ensamma äldre och därmed även ohälsa. För att motverka detta vill Mjällby AIF med olika aktiviteter förebygga denna ensamhet genom att få äldre att träffas på olika sätt. Detta görs på två olika sätt. Dels genom uppsökande verksamhet där Mjällby AIF vill komma till de äldre som inte, av olika anledningar, har möjlighet att komma till Strandvallen men även välkomnande verksamhet genom att genomföra aktiviteter på Strandvallen för de äldre. Under rådande pandemi har detta varit en stor utmaning och många delar har fått sättas på paus men vissa delar har kunnat genomföras som planerat.

 

En del av den uppsökande delen har varit att berika vissa dagar på de äldreboende som finns i Sölvesborgs kommun. Mjällby AIF har där möjliggjort för alla boende att kunna se Mjällby AIF:s allsvenska matcher. Utöver detta anordnas det varje vecka en tävling mellan alla boenden där de får tippa på resultatet i matchen. Detta hålls samman genom de bingosändningar som varje vecka sänds av Sölvesborgs kommun och Lukas Wägbo.

 

Stefan Ohlson, VD på Sölvesborg-Mjällby Sparbank:

Som Sparbank bankar vårt hjärta för bygden och varje år ger vi tillbaka genom sponsorstöd och samhällsnytta på hemmaplan. Satsningen på sändningen av matcherna på äldreboendena ligger oss därför väldigt varmt om hjärtat och vi vill gärna vara med och bidra till möjligheten att samlas kring gemenskapen som uppstår vid upplevelsen av allsvensk fotboll.

 

Fredrik Danielsson, klubbchef Mjällby AIF, kommenterar:

Det känns fantastiskt kul att göra detta tillsammans med Sölvesborgs kommun och Sölvesborgs Mjällby Sparbank. Det finns många äldre som har en koppling till fotbollen på olika sätt och att kunna föra dem samman på detta sätt känns oerhört bra. Vi hoppas även att detta ska bidra till ytterligare ett samtalsämne på alla boenden och där vi kanske till och med kan få personer som tidigare inte var intresserade av varken fotboll och Mjällby AIF kan bli det.

 

Utanför Rektangeln är ett projekt som görs i samarbete mellan Sölvesborgs kommun och Mjällby AIF. Sölvesborgs-Mjällby Sparbank är Mjällby AIF:s huvudpartner och en samarbetspartner i de delar i Utanför Rektangeln som riktas mot de äldre.

Lukas Wägbo och Fredrik Danielsson står vid bingo-bordet
Lukas Wägbo och Fredrik Danielsson