Meny

Var med i Sparbankens solrostävling!

Nu kör vi igång årets upplaga av solrostävlingen! Det var många deltagare som förra året jobbade hårt för att få sina solroser att växa sig riktigt höga, och nu är det alltså dags igen.

Solen lyser mellan solroser på ett fält.

Biologisk mångfald är inte bara naturligt utan också nödvändigt. Bin och humlor är livsviktiga för att vi ska få mat på bordet. Deras insats med att pollinera blommor står för ungefär en tredjedel av våra livsmedel. Utan pollinering blir det inga jordgubbar eller äpplen. Men många bi-arter är hotade och riskerar att dö ut. Hållbarhet är en hjärtefråga för oss och vi hoppas att vi med den här tävlingen väcker sölvesborgarnas trädgårdsintresse som på sikt bidrar till den biologiska mångfalden.

Solrostävlingen går ut på att odla så stora och välmående solrosor som möjligt. Alla som deltar i tävlingen ska odla solrosor från frön av oss. Vill du vara med i tävlingen? Hämta fröpåse på Sparbankens kontor i Sölvesborg och Mjällby.

Ditt tävlingsresultat får du genom att räkna den längsta solrosens längd på den största solrosblomman. Solrosens längd mäts från marken till övre delen av frökakan. Mät dina solrosor senast 2023-08-11 och skicka bild och mått till marknad@smsparbank.se, där vi uppskattningsvis kan se att måtten stämmer. Exempelvis bild på solrosen med ett måttband eller en bild där du själv står bredvid solrosen. Glöm inte att ange dina kontaktuppgifter! Vinnaren kommer bli kontaktad och ska då skörda solrosen på tävlingsdagen och ta med till prisutdelningen.

Tävlingen avgörs under Trädgårdsdagen 2023-08-19 på stora scen.

Vinnaren får förutom äran även ett fint trädgårdspris.

Lycka till!

Tävlingen arrangerades av Sölveborg-Mjällby Sparbank i samarbete med Sölvesborgs Trädgårdsförening och Sölvesborgs kommun.