Meny

3 miljoner kronor till föreningslivet i Sölvesborg

Vi avsätter delar av vår årsvinst till sponsorstöd och samhällsnytta på hemmaplan, varje år. Det gör vi för att bygden ska utvecklas och vara en attraktiv ort att leva, bo och verka i. 

Representanter från tre av kommunens föreningar tillsammans med Stefan Ohlson på Södergatan.
Marie Eriksson, Lörby IF, Gert Olsson, Trädgårdsföreningen, Bengt Svensson, Jazz i Hällevik, Stefan Ohlson, VD Sölvesborg-Mjällby Sparbank & Eivor Hermansson, Trädgårdsföreningen.

Föreningslivet i Sölvesborg är starkt och det är många fantastiska eldsjälar som står bakom framgångarna. Föreningslivet kan göra att vi mår bättre, att vi ingår i en gemenskap och att vi får bättre hälsa. I år fördelar vi 3 miljoner kronor till 82 föreningar i Sölvesborg. 

 

- "Vi sponsrar idrott, kultur, näringsliv och samhälle och vår sponsring ska täcka de olika behov som föreningarna har för att stödja den dagliga verksamheten och dess fortlevnad", säger Stefan Ohlson, VD på Sölvesborg Mjällby Sparbank.

 

Vissa krav måste vara uppfyllda för att föreningarna ska kunna ansöka om sponsring. De måste exempelvis verka här, nå breda grupper i samhället och resultera i lokal nytta för bygden. 

Bland sponsormottagarna möter vi Eivor Hermansson och Gert Olsson från Trädgårdsföreningen, Marie Eriksson från Lörby IF och Bengt Svensson från jazz i Hällevik.

 

- "Vi är en dam- och flickförening där tjejerna sätts i första hand och vi spelar i division 1. Vi samarbetar med SGIF, vilket gör att vi tillsammans lyfter fram och formar våra lokala förmågor", säger Marie Eriksson, Lörby IF.

 

Lörby IF jobbar också aktivt med hållbarhetsfrågor där de bland annat använder sig av gödning med organiskt innehåll och de tar ställning för människors lika värde i samhället.

Flicka sitter på en fotboll på Lörby Park
Lörby Park, Lörby IF:s hemmaborg.

Även Trädgårdsföreningen är aktiv i hållbarhetsfrågor och i år har de hållbart odlande som tema.

- "I år går Trädgårdsdagen av stapeln den 20 augusti och vi har mellan 5.000-7.000 besökare och 80-talet utställare den dagen. Nytt för i år är att Sillatåget går från stan ut till Slottslängorna för de som vill åka med", berättar Eivor Hermansson och Gert Olsson, Trädgårdsföreningen.

 

Jazz i Hällevik har 10 000-15 000 besökare när den arrangeras och jazzen ska vara en upplevelse för besökarna där man får ta del av den fina omgivningen, lokala restauranger, osv.  

Bild från Trädgårdsdagen i Sölvesborg
Utställare och besökare på Trädgårdsdagen.

- "Vi har skapat en visionsgrupp som ska jobba för att Jazz i Hällevik ska bli en internationell festival. Vi är kända i hela Europa där musiker står i kö för att vilja spela hos oss och vi vill att den attraktiviteten sprids runt hela jorden. Just nu ligger fokuset också på att få ihop årets festival", berättar Bengt Svensson, Jazz i Hällevik.

 

Samtliga föreningar som sökt sponsring kommer inom kort få besked och ansökan inför nästa år kommer finns publicerad på bankens hemsida smsparbank.se/sponsring. Sista ansökningsdag är 30 november.

Bild från Tradjazzfestivalen i Hällevik
En av många artister som har besökt Jazz i Hällevik genom åren.