Meny

Vi söker Marknads- och Kommunikationschef

Robin och Henke i marknadsteamet

Sölvesborg-Mjällby Sparbank söker nu en strategisk Marknads- och Kommunikationschef med stort hjärta och stark känsla för kommunikation. Du bidrar till att vi tillsammans stärker bankens varumärke och fortsätter att göra skillnad för vår bygd. Det är i den känslan vi lägger grunden för all vår kommunikation, oavsett om det gäller evenemang eller sociala medier.

Vi vänder oss till dig som drivs av utveckling och trivs i en verksamhet där man får arbeta både med det långsiktiga och kortsiktiga perspektivet, operativt och strategiskt. Vi erbjuder ett utmanande och utvecklande arbete där du samarbetar nära med andra i banken och tillåts vara kreativ, utmanande och utvecklande.

Du rapporterar direkt till VD och är del av bankens ledningsteam. Vi befinner oss just nu på en spännande utvecklingsresa där du tillsammans med övrig ledning är drivande och inspirerande, inte minst gällande kommunikationen externt och internt.

Du leder och inspirerar vårt duktiga marknadsteam bestående av en marknadskoordinator och en digital administratör.

Ditt framtida uppdrag:

 • att positionera bankens varumärke på marknaden med ansvar för en kommunikation som ger avtryck, som både syns och känns.
 • att stärka befintliga, samt etablera nya, samarbeten och partnerskap
 •  att bidra till fler och bättre digitala affärer
 • att ansvara för bankens grafiska profil
 • att arbeta fram kampanjer och aktiviteter som möjliggör fler affärer
 • att samordna kundträffar och evenemang med fokus på affärsskapande
 • att svara för bankens arbete med sponsring och samhällsnytta

Din erfarenhet och kompetens:

 • Universitets-/högskoleutbildning inom marknadsföring, kommunikation, information eller erfarenhet vi finner likvärdig
 • Erfarenhet av kommunikation och marknadsarbete på både operativ och strategisk nivå, där du kan uppvisa resultat
 • Skicklig på det skrivna och talade ordet, att anpassa innehåll för olika målgrupper
 • Projektledningserfarenhet av mångfacetterade projekt och samarbeten
 • Ett affärssinne med förmåga att se möjligheter utifrån marknaden vi befinner oss i
 • En vilja och förmåga till nätverkande på olika arenor
 • Du trivs med, och är bra på, att leda och utveckla andra

Dina personliga egenskaper:

Du är möjlighetsorienterad och välkomnar förändring. Du tycker att det är viktigt att leverera på en hög servicenivå och ger gärna det lilla extra i mötet mellan människor. Du är driven och kreativ och gillar att tänka utanför boxen. Din förmåga att arbeta strategiskt och långsiktigt kommer att vara avgörande för att vi ska nå våra gemensamma mål i banken. Din nyfikenhet och prestigelöshet kommer att bidra i vår strävan att bli världens bästa Sparbank.

Din ansökan:

Sänd din ansökan bestående av CV och personligt brev till: senast den 17 september. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med din ansökan.


Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta HR-chef Margareta Appelqvist, 0456-424 36 eller VD Stefan Ohlson, 0456-424 04. Facklig kontaktperson är André Edvinsson, 0456- 424 23.


Varmt välkommen med din ansökan!

Om Sölvesborg-Mjällby Sparbank

Vi är här för att stanna men står inte stilla.

I en tid när många tar steget bort från kunden, med digitala kanaler som enda kontaktväg, vill vi komma närmare. Vi satsar hållbart istället för att dra ned. Skapar en bank som är något annat. Något mer, för fler – en mötesplats. En upplevelse där vår historia, naturen vi älskar, bygdens DNA och stoltheten vi känner finns i varje material, detalj och berättelse i de vackra lokalerna. Här är takhöjden närmast oändlig, både bildligt och bokstavligt talat, och vi kan växa oss starkare tillsammans – så som det blir när alla har hjärtan som bankar för bygden.