Meny

Invigning av pumptrack lördag 1 oktober

Välkommen till invigningen av Sölvesborgs nya pumptrack på Svarta Led Idrottscenter lördagen den 1 oktober. Var med när bandet klipps och låt dig inspireras av duktiga åkare, eller varför inte låna en cykel och prova själv? Filip Svanberg, flerfaldig mästare i BMX och svensk förbundskapten i pumptrack, bjuder på en uppvising och ger tips! Vi på Sparbanken finns på plats med vårt tält under dagen. Red Bull och andra utställare finns också representerade.

Cyklist cyklar på den nylagda pumptrackbanan

Lördag 1 oktober kl. 11.00

  • Invigningen börjar kl. 11.00. Invigningen leds av konferencier Håcan Nilsson. På plats för att berätta om satsningen och klippa invigningsbandet finns representanter från Sölvesborgs Cykel och Sportklubb, Sölvesborg-Mjällby Sparbank, Sölvesborgs kommun och RF-SISU.
  • Uppvisning med Filip Svanberg, nordisk och flerfaldig svensk mästare i BMX samt förbundskapten i pumptrack. Filip stannar kvar efter uppvisningen och ger lite tips och tricks till nyfikna åkare.
  • Red Bull är med under invigningen och spelar musik.
  • Vildsport och Blue N Yellow visar upp ett utbud av cyklar och tillbehör.
  • Provcykling på pumptracken - Sölvesborgs cykel och sportklubb har några cyklar till utlån under dagen, för den som är sugen på att testa men inte har egen cykel.
  • Korvgrillning.
  • Fogarolli kaffevagn finns på plats.
Cyklist cyklar på den nylagda pumptrackbanan

Parkering/hitta hit

För dig som kommer med bil rekommenderar vi dig att parkera på Bokelundsskolan P-plats.

 

För att komma till pumptracken från Bokelundsskolan P-plats följer du cykelvägen hela vägen ned förbi Bokelundsskolan och tar höger där cykelvägen delar sig. En bit längre fram ser du pumptracken på din vänstra sida.