Om oss

Sölvesborg-Mjällby Sparbank har en affärsvolym på drygt 11 miljarder kronor, 35 anställda och två kontor i Blekinge. Vi är en egen bank som äger en liten del av Swedbank – inte tvärtom. Vi har i över 180 år verkat för ett bättre liv i vår närhet tillsammans med våra kunder. Det är det vi kallar för att ha hjärtat i bygden och det vill vi fortsätta med i minst 180 år till. Vi tror på relationer som skapas i det personliga mötet i kombination med digitaliseringens möjligheter.

Vi tror också på ett hållbart arbetsliv och sätter våra medarbetare och deras välbefinnande i fokus. I vår senaste medarbetarundersökning bekräftas detta med ett fantastiskt utfall. Följ med på vår resa!

Om dig

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta som företagsrådgivare på bank eller liknande och vill fortsätta utvecklas inom företagsaffären. Du har ett stort intresse för affärer och för att förstå kundernas behov. Du initierar, driver och följer upp säljprocesser för att erbjuda kunderna relevanta lösningar.

Digitala verktyg är en naturlig del av din vardag för att förenkla och effektivisera både för dig själv och för kunder. Du har ett stort eget driv och söker aktivt ny kunskap samt kan anpassa dig till nya omständigheter. I övrigt så trivs du med att träffa människor och du engagerar dig i att stärka relationer genom att bygga förtroende och utveckla nya kontaktytor.

Du tillhör bankens företagsteam om sex personer, rapporterar till företagsmarknadschef och samverkar med övrig verksamhet. Du är självgående men trivs att arbeta i team och det är viktigt att du ser lagarbete, att hjälpas åt och arbetsglädje som viktiga ingredienser för att lyckas.

Om tjänsten

Sölvesborg-Mjällby Sparbank är marknadsledande på företagsmarknaden i Sölvesborgs kommun. Våra kunder är företag i olika storlek och med olika förutsättningar i många spännande branscher.

I rollen som företagsrådgivare hos oss är du en partner till våra företagskunder och ansvarar för att skapa hållbara kundrelationer genom ett långsiktigt affärsmannaskap. Du utvecklar din befintliga kundbas utifrån lönsamhet, risk och kundnöjdhet samtidigt som du möter och gör affärer med nya företagskunder.

Vi värdesätter att du förstår kundernas affär och att du ser lösningar som anpassas till kundens unika behov. Vi tror att det hjälper oss att överträffa kundernas förväntningar, vilket är viktigt för oss. Du skapar en förståelse för bankens erbjudande och tillsammans med kollegorna skapar ni en helhetslösning för kunderna.

En del i arbetet som företagsrådgivare är att agera ambassadör och representera banken på den lokala marknaden. Det gör du bland annat genom medverkan i företagsnätverk, på kundträffar och andra aktiviteter för bankens kunder.

Din utbildning och erfarenhet

En akademisk examen med inriktning mot ekonomi, likvärdig utbildning eller arbetslivserfarenhet motsvarande detta är ett krav.

Erfarenhet som företagsrådgivare, av kreditarbete eller likvärdig erfarenhet, liksom att inneha Swedseclicens är starkt meriterande.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vid frågor, välkommen att kontakta: HR-chef Margareta Appelqvist, 0456-424 36 eller Företagsmarknadschef Linda Wrenne, 0456-424 41.
Facklig kontaktperson Finansförbundet: Malin Jansson, 0456-424 22.

Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med din ansökan. Sista ansökningsdag är den 3 juni.  Sänd cv och personligt brev till
margareta.appelqvist@smsparbank.se