Stefan Ohlson som är VD på Sölvesborg Mjällby Sparbank berättar:

För oss på Sölvesborg Mjällby Sparbank är det viktigt att Sölvesborg är en plats där man trivs och har det bra. Det känns därför som en självklarhet för oss att hjälpa till så att våra äldre kommer ut i friska luften på ett kul och stimulerande sätt.

Mjällby AIF:s A-lag kommer trampa

Mjällby AIF fick frågan om klubben kan tänka sig att skjutsa seniorerna - och svaret var ja. A-lagsspelarna kommer bli schemalagda cykelvärdar så fort coronatiden är förbi.

För oss känns det angeläget att hjälpa till och berika de äldres vardag. I Mjällby AIF har vi under flera år arbetat med CSR*. Vi vill och ska erbjuda mer än bara fotboll. Vi som förening har också ett samhällsansvar och vill bidra till ett bättre samhälle. Därför känns det härligt att vi kan vara med och hjälpa till med en aktivitet som denna, säger Fredrik Danielsson, Klubbchef i Mjällby AIF. 

Lukas Wägbo, aktivitetssamordnare i kommunen:

Vi är oerhört glada för detta tillskottet och är övertygade om att cyklarna kommer bli en populär aktivitet. Det har varit en önskan länge. Tillgången till eldrivna cyklar gör att våra seniorer enkelt kan få åka ut i bygden när lusten faller på. Den frihetskänslan är vi alla värda!