Meny
Om banken
Samhällsengagemang
Mötesplats
Ekonomisk information

Därför

Anledningarna är flera men på samma gång en enda: vi vill vara världens bästa Sparbank för folk i bygden. Och då måste vi locka och behålla de bästa medarbetarna.

Med vårt nya flexibla och hållbara arbetssätt har vi förutsättningar att skapa en bank som är bättre för både kunder och medarbetare. Med miljöer som är optimala för alla sorters arbetsuppgifter och samtal; de om stora beslut och små, viktiga detaljer. De lättsamma och varma. Rum för stora sällskap och möten på tu man hand. Allt detta ryms på banken när vi är klara med förvandlingen men vi nöjer oss inte med att vara bra på det förväntade, på basutbudet hos en bank. Vi tror på kraften i det mänskliga mötet, att det behövs för att utveckla både banken och kundens ekonomi.

Vi är här för att stanna men står inte stilla

I en tid när många tar steget bort från kunden, med digitala kanaler som enda kontaktväg, vill vi komma närmare. Vi satsar istället för att dra ned. Skapar en bank som är något annat. Något mer. För fler – en mötesplats. En upplevelse där vår historia, naturen vi älskar, bygdens DNA och stoltheten vi känner finns i varje material, detalj och berättelse i de vackra lokalerna. Här är takhöjden närmast oändlig, både bildligt och bokstavligt talat, och vi kan växa oss starkare tillsammans – så som det blir när alla har hjärtan som bankar för bygden. Världens bästa bygd med världens bästa kunder. Klart att vi är värda en bank som strävar efter att vara världsbäst.

Därför i detalj - 3 förbättringar

  1. Första intrycket

    Det är viktigt för upplevelsen, sätter känslan och är en stor del av bankens identitet. Vi var inte nöjda med hur det såg ut hos oss. Att du skulle ta dig igenom en automathall och en mörk korridor innan du mötte ditt första leende bakom glasrutan i kassan. Därför flyttar vi entrén och skapar direkta möten.

  2. Professionaliteten

    När du inte vet vem som sitter bakom nästa skärmvägg i ett öppet och lyhört kontorslandskap är det svårt att lyfta det viktiga och det känsliga. Det är inte den bästa miljön för ekonomisk rådgivning, vare sig för dig som kund eller för våra medarbetare. Båda förtjänar bättre och därför bygger vi rum för privata samtal och skapar ytor för andra arbetsuppgifter. 

  3. Lokalen & det lokala

    Sparbankshuset är en fantastisk byggnad och den gamla banksalen, ett av stans vackraste rum. Något att vara stolt över och vara glad för, som medarbetare och kund, men under många år har möbleringen skymt närapå allt det fina. Därför öppnar vi upp banksalen och lyfter det vackra med material och färger som gör den rättvisa. Den lokala anknytningen till bygden och hur viktig naturen är för oss som bor och verkar här, märks i stort och smått.