Meny

Vårt samhällsengagemang

Bra karma! Tacka sparbanksidén och dig själv.

När du blir kund hos oss väljer du en bank med stort lokalt samhällsengagemang. En bank med hjärtat i bygden som sponsrar föreningar med 2–3 miljoner kronor om året och stöttar initiativ som gör nytta för utvecklingen i Sölvesborg med ytterligare 3 miljoner. 

Du får alltså också personlig glädje av investeringarna som vi kan bidra till tack vare ditt och våra övriga kunders förtroende. Det blir som ett kretslopp av fördelar – bra karma om du så vill.

Vi vill göra vad vi kan för att göra Sölvesborg till en attraktiv kommun att leva, bo och verka i, oavsett ålder, vad hjärtat klappar för och hur livssituation ser ut. Stort tack för hjälpen!

Vi delar in vårt samhällsengagemang i två delar – sponsring och samhällsnytta.

Sponsring 2023: 3,4 miljoner till 88 verksamheter

Det är en hel del nytta vi gör tillsammans, eller hur? För det är ju tack vare att du har valt Sölvesborg-Mjällby Sparbank som vi kan sponsra föreningar och organisationer som lägger kraft och energi på att sölvesborgare i alla åldrar ska ha roligt, svettas, få kunskap och utvecklas.

Det är både vi på banken och verksamheterna väldigt glada för så 88 varma tack för hjälpen!

Samhällsnytta: Torsk, cykling och friskare hav

Vi har känt att vi vill och kan göra ännu mer för att utveckla vår bygd och göra skillnad på riktigt. Sedan 2021 delar vi därför också ut ca 3 miljoner kronor till jämställda och hållbara initiativ som gör samhällsnytta. Det kan t. ex. vara ett artificiellt torskrev, nya cykelarenor och en expedition för att rädda Östersjön.

Two girls pays for a bun

Ung ekonomi

Vi vill ge barn och ungdomar ökade kunskaper och förståelse för hur de genom olika val kan påverka sin privatekonomi - både nu och längre fram i livet. Våra föreläsningar för skolor och föreningar är kostnadsfria.

Barista som hänger på disken med en ipad i handen

Ung Företagsamhet

Unga är Sveriges framtid och fler företagare behövs, därför samarbetar Swedbank och sparbankerna med Ung Företagsamhet och lär unga om entreprenörskap.

En pappa sitter tillsammans med sina två barn med två pumpor i knät

Veckopengens dag

Vi vet att barn som får en egen peng att hushålla med lättare lär sig om ekonomi inför sitt vuxna liv. Som en påminnare om hur viktigt det är att lära barn om pengar vill vi införa Veckopengens dag.

Tidningen Lyckoslanten

Lyckoslanten och Spara & Slösa har i många år inspirerat barn till ekonomiskt hållbart tänkande med frågor som: Vad är privatekonomi? Hur når jag mina drömmar? Vad vill jag förändra i mitt liv - och i samhället?

Tidningen ges ut fyra gånger per år och skickas gratis till landets skolor, årskurs 4-6.

Spara och slösa