Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Om oss

Ek i solljus

Sölvesborg-Mjällby Sparbank har en affärsvolym på  drygt 8 miljarder kronor, 35 anställda och två kontor i Blekinge. Vi är en egen bank som äger en liten del av Swedbank – inte tvärtom. Vi har i 175 år verkat för ett bättre liv i vår närhet tillsammans med våra kunder. Det är det vi kallar för att ha hjärtat i bygden och det vill vi fortsätta med i minst 175 år till.

Den första Maj 1839 hölls det första intressemötet kring skapandet av en sparbank i Sölvesborg. Redan tre veckor senare, den 22/5 hölls det första huvudmannasammanträdet med femton stycken huvudmän. Dessa femton tillsköt tillsammans 100 riksdaler banco som sedan utgjorde rörelsekapitalet i den nybildade sparbanken. Sparbanken öppnade sedan för allmänheten den 1 juni samma år och under det första årets sju första månader så insattes det på 172 motböcker ett belopp som med avdrag för uttag uppgick till 6792 riksdaler och 29 skilling banco. Vinsten detta första år uppgick till 27 riksdaler och 31 skilling banco.


Ett hundra år senare, dvs 1939, så hade banken 6858 olika insättare och balansomslutningen var 9.175.066:-.


Idag, ett hundra sjuttiofem år senare, så är Sölvesborg Mjällby Sparbank den ledande banken i Sölvesborgs kommun genom sina fullservicekontor i Mjällby och i Sölvesborg. Banken har en affärsvolym som under 2015 passerade 8 miljarder och en marknadsandel på mellan 65 till 70 procent. Vi är uttalat en lokal bank och vår ambition är att fortsätta att förvalta vårt ursprung och genom att göra detta så vill vi fortsätta att vara en bank för alla. En bank som har hjärtat i bygden.

Styrelsen i banken

Styrelsen består av sju ledamöter valda av huvudmännen för tre år, samt verkställande direktören. Dessutom ingår två personalrepresentanter utsedda av den lokala fackklubben.

Ledamöter:
Ordförande
Thomas Andersson Borstam
Vice Ordförande
Johan Ohlsson
Ledamöter
Niclas Nilsson
Stefan Alm
Ulrika Karlsson
Ingela Robertsson

I egenskap av verkställande direktör
Richard Karlsson

Utsedda av fackklubben i Sölvesborg-Mjällby Sparbank
Malin Jansson
Linnea Berner

Stäng Skriv ut