Typ 1-diabetes är fortfarande en olöst knut

Över 800 barn (och lika många vuxna) drabbas varje år i Sverige av typ 1-diabetes som är en livshotande obotlig sjukdom.

Barndiabetesfonden

Från trash till cash

Rhoda Aoko Otiero, 33 år, har levt sitt liv i skuggan av det stora sopberget Dandora utanför Nairobi. Hon kom i kontakt med Hand in Hand och såg möjligheterna till ett bättre liv.

Hand in Hand - Från trash till cash

Tillsammans kan vi ge fler barn en bättre framtid

Barnfondens utgångspunkt är alltid densamma – barnet i fokus. Sedan 1991 har Barnfonden kämpat för att fler barn ska få växa upp i trygghet genom att fokusera på utbildning, hälsa och försörjning.

Barnfonden

Min Stora Dags musikläger


14 ungdomar med olika allvarliga sjukdomar och diagnoser samlades under en helg i Stockholm kring ett stort gemensamt intresse, musik. 

Min Stora Dag - Musikläger

Affären blev räddningen

Att livet kan förändras över en dag vet Lalitha. Hennes man arbetade som lastbilschaufför och blev allvarligt skadad i en bilolycka. Familjen var helt beroende av hans inkomst.

Hand in Hand - Affären blev räddningen

10-åriga Norton fick dirigera Kungliga Filharmonikerna

Norton har en ofta tuff vardag med epilepsi och en CP-skada. Hemma hos Nortons familj har musik fått en stor betydelse. På hans Stora Dag ville han dirigera en symfoniorkester. Min Stora Dag såg därför till att Norton fick sin stora önskan uppfylld.

Min Stora Dag - Norton fick dirigera Kungliga Filharmonikerna

Se när Tella möter sina idoler

9-åriga Tella önskade sig först en likadan klänning som Disneyfavoriten Elsa i filmen Frost - men när hon förstod att hon fick önska sig vad hon ville var det bara ett möte med idolerna Samir och Viktor som gällde!

Min stora dag - Tella möter Samir och Viktor

Stiftelsen Läxhjälpen

Läxhjälpen har varit ett ställe där jag har fått lusten o plugga, vet inte alls hur jag skulle kunna få den lusten utan läxhjälpen. Unga som hjälper unga.

Stiftelsen Läxhjälpen

Scouterna - Free Being Me

Free Being Me är ett globalt program och idag arbetar över 100 länder med det. 2,5 miljoner barn och ungdomar har redan nåtts och nu är det Sveriges tur.

Free Being Me

SOS Barnbyar tackar Swedbank Robur 

Det är lättare att känna sig trygg när man inte är ensam.

Se SOS Barnbyars tackfilm till Swedbank Robur

Ingenting är omöjligt om vi arbetar tillsammans

Tack vare Humanfondens sparare och Individuell människohjälp kan Fatima och andra kvinnor i Indien starta egna företag och försörja familjen.

Individuell människohjälp

Pinky skulle giftas bort som 15-åring

Bröllopsplanerna i Pinky började tidigt, precis som för så många andra flickor i Bangladesh. En kampanj om riskerna med barnäktenskap arrangerad av Plan International blev vändningen.

Plan Sverige

Ebba kunde glömma sjukdomen för en stund

Läkarna är inte säkra på vad Ebba drabbats av. Signalförändringar i hjärnan tyder på en inflammatorisk sjukdom i nervsystemet. Min stora dag såg till att Ebba kunde glömma sjukdomen för ett tag.

Min stora dag - Ebbas berättelse

Barn berättar: Livet i ett flyktingläger

Ovissheten i flyktingläger tär på både barn och vuxna. Ingen som vet om och när man kan åka tillbaka hem igen. Står mitt hus kvar? Lever mina kompisar?

Rädda Barnen - Barn på flykt

Min stora dag förverkligade Enlils dröm

Åttaårige Enlil har sjukdomen Primär Hyperoxaluri. Han älskar fotboll och särskilt Ronaldo. Lyckan var därför fullkomlig när Enlil fick se sin idol i en Champions League-match i Rom.

Min stora dag - Enlils berättelse

Ibland kan det enkla göra stor skillnad

Musik kan verkligen göra skillnad. Läraren Gigi L Stråle delar med sig av sin erfarenhet från den grekiska ön Kos där hon jobbade för Rädda Barnen med att ta emot barnfamiljer på flykt.

Rädda Barnen - Volontären berättar